Hopp i det!

Er du en av dem som nøler med å ta skrittet ut i det ukjente, fordi det virker skummelt? Da kan du gå glipp av mulighetenes land.
Tekst: Heidi Løkken Foto: Pixabay
Du har lenge tenkt på det. Du føler at arbeidsoppgavene dine stadig er de samme, og at du ikke lenger har rom for å utvikle deg i jobben din. Kanskje har arbeidshverdagen tatt en annen retning enn du så for deg? Eller du har kolleger eller en sjef du ikke kommer overens med? Det er ikke uvanlig å ha disse tankene. Det er dessverre heller ikke uvanlig å utsette det å faktisk gjøre noe med det. Spør deg selv: Hva er det egentlig som holder meg tilbake? Er det reelle utfordringer, eller er det bare tankespinn og ubegrunnet frykt?

Hvorfor nøle

Mange har investert gode år av livet i jobben sin. Man har bygget relasjoner til kollegene sine og skaffet seg ansiennitet i bedriften. Manglende oversikt over arbeidsmarkedet, og frykten for å ikke finne en ny jobb som passer, kan også være årsaker til å bli der man er. Eller kanskje du har begynt å tro at det å bli lykkelig i jobben sin ikke er noe som er ment for deg? Men det å bli i det «trygge» kan vise seg å være en falsk trygghet. For hvis jobben ikke gir deg livsglede og inspirasjon, hvorfor skal du da fortsette i den? Tenk over hvor mange år av ditt liv du faktisk bruker på arbeidsplassen, og ansvarliggjør deg selv: Hvis jeg ikke ser for meg å være her resten av livet, hvorfor nøle med å handle i dag? Ingen kan forvente at jobben skal være like spennende, utviklende og givende hver dag. Men hvis du har følt det slik over tid, og ikke gjort noe med det, kan det være en god grunn til å søke råd og hjelp for å finne ut om et jobb-bytte er det rette for deg. En livssituasjon med stadig tvil rundt ditt daglige virke vil etter hvert tappe deg for energi og gjøre deg mindre handlekraftig. Tenk over om du er en hyggelig person å komme hjem til, dersom du ikke trives i jobben din.

Støtte til veien videre

Når disse tankene stadig vender tilbake hos deg, er det kanskje på tide å få litt hjelp med å sortere dem. En karriererådgiver hjelper deg ikke bare med å se ditt uutviklede potensial, men har kunnskap og oversikt over arbeidsmarkedet. I tillegg får du gode råd som kan hjelpe deg i søknadsprosessen, som hvordan du skriver en god cv og søknad. Litt intervjutrening hadde kanskje også vært kjekt? Støtte i denne prosessen er viktig. Ja, du har kanskje familien din og vennene dine ved din side, men deres oversikt over arbeidsmarkedet, og hvilket utviklingspotensial du har, er ofte ganske begrenset. Det er heller ikke de du har tettest på deg som nødvendigvis er de beste rådgiverne. En utenforstående med ønske om og kompetansen til å hjelpe nettopp deg kan være verdifull akkurat nå. Når du skal gå fra noe, må du ha noe å gå til, og med støtte i prosessen. Da kan en skummel avgjørelse fort snus til glede og nye muligheter. Tenk over hvilken livsglede som ligger i det å trives i jobben sin!

Kontakt

Karriereveileder Tara Dybwad-Holmboe

Jeg holder til i de hyggelige lokalene til Huma Nova, Baldersgt. 11 på Frogner.
Vi kan også snakkes på telefon eller Zoom.
Etterstadsletta 92, 0659 Oslo
Følg meg:
Grip sjansen idag!
Alle rettigheter reservert © Tara Dybwad-Holboe
Nettside utviklert av Trønder Data og SkaperMot.no